Moderne faciliteiten

De haven biedt u tal van moderne faciliteiten om uw verblijf op de haven te veraangenamen. We nemen er even een aantal met u door:


Parkeren

U kunt uw auto tijdens uw bezoek kwijt op de afgesloten parkeerterreinen van de haven. Met bagagekarren, die verspreid over het terrein staan, kunt u uw bagage naar de boot brengen. Om het terrein op te kunnen komen, kunt u een zogenaamde 'tag' ophalen bij het havenkantoor. We vragen hiervoor € 50,- borg, die u bij inlevering van de sleutel weer terug krijgt.


Draadloos Internet

Via QWI- engineering bieden we u de mogelijkheid gratis gebruik te maken van draadloos internet op onze jachthaven. 


Electra

Op elke steiger bestaat de mogelijkheid om elektriciteit te gebruiken. Er zijn twee mogelijkheden. U kunt een vaste aansluiting nemen waarbij u aan het einde van het seizoen een deel vast recht betaalt. Het verbruik wordt aan de hand van meterstanden door ons opgenomen en aan u gefactureerd. Indien u sporadisch gebruik maakt van elektra, kunt u gebruik maken van de muntautomaten. Afhankelijk van de steiger waaraan u ligt, betaalt u met een € 0,50 munt of een € 1,- munt.


Water

Op alle steigers staan haspels met drinkwater. Het gebruik hiervan is bij het liggeld inbegrepen. We vragen u wel dit water te gebruiken voor drinkwater en niet om uw boot mee schoon te spuiten.


Sanitair/wasserette

We kunnen met trots mededelen dat Hemmeland beschikt over een moderne sanitaire ruimte, waar onze gasten zeer tevreden over zijn. Hier treft u de toiletten, urinoirs en de douches aan. U heeft in tegenstelling tot andere havens geen geld of muntjes nodig om te kunnen douchen. Ook vindt u hier een tweetal wasmachines en een droger. In deze ruimte kunt u tevens gratis uw koelelementen koud maken in de vriezer. Aan de zijkant van het gebouw is een depot gemaakt voor het legen van uw chemisch toilet. Gedurende de winterperiode en tijdens de dagelijkse schoonmaak kunt u terecht bij achterzijde van gebouw. Daar hebben we het zogenaamde “wintertoilet” met toilet, urinoir en een douche.


Afval(water)

Tussen de A en de B steiger vindt u de pomp voor het legen van uw vuilwatertank of voor het legen van uw bilge. Hier is ook een steigertje gemaakt zodat u makkelijker van en aan boord kan stappen als u bijvoorbeeld veel bagage heeft.

Op het terrein kunt u ook ons milieudepot vinden. Hier kunt u onder andere uw oude accu’s kwijt, bilgewater, oliefilters, verfafval, poetsdoeken, lege batterijen en lege jerrycans. Dit depot kunt u betreden met dezelfde sleutel als de toegangssleutel van het parkeerterrein.


Speeltuin

Op het terrein is voor onze jongste gasten een speeltuintje aanwezig met een schommel, klimrek met een glijbaan. Voor de wat oudere kinderen staat een volleybalnet en een taffeltennistafel.


Werf

De haven beschikt over een bootlift met een hijscapaciteit van 30 ton (maximale breedte boot 4,05 m). Het eerste terrein bij binnenkomst is voorzien van een vloeistofdichte vloer en is geschikt om zwaar onderhoud te plegen. Hier kunt u tevens gebruik maken van de hogedrukspuit om uw onderwaterschip schoon te maken.

Een ruimte in de loods is geserveerd voor binnenwerkzaamheden. Het gebruik ervan is gratis en u heeft hier de beschikking over een werkbank, elektra en water.


Werksteiger

Voor de botenlift hebben we een werksteiger aangelegd. Hier kunt u met uw boot langszij aanmeren voor werkzaamheden, in- en uitladen.