Watersporten op Hemmeland

Watersport 

Kids SailingHet Hemmeland wordt grotendeels omgeven door water, dit maakt het een perfecte plaats voor het beoefenen van watersport in de ruimste zin.

 


Water- en Jetskieën

Voor de kust van het Hemmeland ligt ook een snelvaarzone die herkenbaar is aan de gele betonning, de baan ligt in noord oostelijke richting evenwijdig aan de vaargeul. Binnen deze betonning is het toegestaan te water - en jetskiën.


Zeilschool 'Vertrouwen'

ZeilschoolVoor zeil- en surflessen maar ook zeilkampen kunt u terecht bij ‘Zeilschool Vertrouwen’, die gedurende het zomerseizoen met het opleidingsschip voor de kust van het Hemmeland ligt. Voor info kunt u bellen met:

 

06-512 45 465


IJszeilen

Als het een paar dagen flink heeft gevroren dan is de Gouwzee één van de eerste plaatsen in Nederland waar men kan ijszeilen. Het strand bij het Mirrorpaviljoen wordt al jaren gebruikt als startpunt voor de DN ijszeil schepen. De vereniging van DN ‘ers organiseert bij langdurige ijsgang de Gouwzeecup en diverse andere evenementen op het gebied van ijszeilen.

www.ijszeilen.nl

 


Natuurlijke uitstraling

WinterOok de vereniging tot behoud van historische ijszeilers is vaak op de Gouwzee te vinden met hun gerestaureerde schepen. De doelstelling van de vereniging is het verzamelen, aankopen, behouden en restaureren van traditionele ijsschuiten uit deze regio. Voor meer informatie:

www.ijsschuiten.nl