Zwemmen in de Gouwzee

Heerlijk zwemwater 

Zwemmende hondAan de oostzijde van het Hemmeland bevinden zich 3 zandstranden voor zwemrecreatie. Het ondiepe water (max. 1.25m) is afgeschermd met een ballenlijn. Het water wordt tussen 1 mei en 30 september om de twee weken gecontroleerd op kwaliteit door de Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord.Via internet kunt u de kwaliteit van het zwemwater bij het Hemmeland opzoeken: www.zwemwater.nl. Ook kunt u de gratis zwemwatertelefoon bellen: 088 102 13 00 (tevens voor klachten of meldingen over zwemwater).


Mirrorpaviljoen

Bij het meest zuidelijk gelegen strand is het Mirrorpaviljoen gelegen waar u terecht kunt voor snacks, ijs en een drankje. Hier is ook een openbaar toilet. Er zijn voldoende parkeerplaatsen aanwezig. Ook is het Hemmeland goed te bereiken met het openbaar vervoer (bus 315, lijndienst van EBS tussen A’dam CS en Marken).

 


Windsurfing

WindsurfingNabij parkeerplaats 5 is de surflus. Het zandstrand nabij de surflus wordt, zoals de naam al doet vermoeden, bij de juiste wind gebruikt als startplaats voor het windsurfen. U kunt informatie inwinnen over de beste surfspots rond de Gouwzee op:

www.mastvoet.nl


Enkele aandachtspunten

ZeilschoolZodra u gaat zwemmen in oppervlaktewater, neem dan de volgende punten in acht;

 

 

  • Zwemmen in oppervlaktewater is een zaak van eigen risico.
  • Buiten een ballenlijn is het water vaak dieper en bestaat er bijvoorbeeld de kans op een botsing met surfers, jetski’s of motorboten.
  • Duik niet van steigers of andere objecten.
  • Kijk goed uit voor scherpe objecten onder water ( stenen, glas, etc.)